Eerste Chinese zakenhotel opent deuren in DelftVuurwerk, een regenbui van knalrode confetti, dansende draken… Met veel Chinees feestvertoon is het China Hotel Holland op 1 juli geopend door burgemeester Bas Verkerk, gedeputeerde Asje van Dijk en eigenaar Zhang.

Groot is de aandacht voor het middelgrote hotel in het bedrijvenpark Ypenburgse Poort langs de A13 bij Delft. Zo’n zeventig kamers telt het eerste met Chinees geld opgetrokken bouwproject in Nederland. De prijzen zijn nogal bescheiden: 89 euro voor een tweepersoonskamer, al kan de bemiddelde zakenman ook voor 195 euro een nachtje overblijven. Een ontbijtje kost een tientje.

Het is geen traditioneel tempelachtig gebouw, maar een modern, luxe hotel met een duidelijk Chinees karakter, gericht op de groeiende stroom zakelijke bezoekers en toeristen uit China.
De Chinese vastgoedondernemer C.Z. Zhang wilde een onderkomen waar de Chinese zakenman zich thuisvoelt. En dus werd aan alle eisen voldaan waar de toenemende stroom Chinese globetrotters prijs op stelt: extra service, net iets meer luxe dan je verwacht en heel lekker eten. Achter de fornuizen van de grote open keuken werken echte Chinese koks aan orignele Chinese gerechten. Maar er wordt ook gekookt volgens de Japanse, Indische en Franse keuken. Bovendien zijn er diverse privéruimten van verschillende formaten, waar gasten zich in afzondering tegoed kunnen doen aan ronde tafels met draaiplateau's. Onmisbaar ingrediënt in het oosterse hotel zijn de zeven met discobal uitgeruste karaokeruimtes.
      ©Copyright DelChi Institute Webdesign by Niek op 't Ende